Raktártechnika nélkül kereskedelem sincs

Az emberek jelentős többsége számára a kereskedelem csak a vásárlásig terjed, vagyis bemegyek egy boltba, kiválasztom amire szükségem van, a kasszához viszem, kifizetem, és megyek dolgomra. Abba, hogy a háttérben mi lapul, hogy mennyi minden egyéb dologra van ahhoz szükség, hogy ez a vásárlás megtörténhessen, már sokkal kevesebben gondolnak bele. Nem csak egy pénztáros és egy pénztárgép szükséges, hanem komoly raktárkészlettel is rendelkezni kell ahhoz, hogy az ellátás folyamatos lehessen, ennek pedig a Raktártechnika a kulcsa. Ha nem jó a módszer, nem megfelelő a háttér, akkor a fene megette az egészet. Hely szükséges, megfelelő polcok, személyzet, aki kezeli az árut, és még rengeteg kellék. Ez persze mind a vállalat, a logisztikus feladata, miért is zavartatná magát a vásárló? Neki is megvan a maga munkája, amivel a pénzét keresi, és amit azután elkölt az emlegetett üzletekben. Sokáig magam sem voltam képben ezzel az egésszel, de egy barátom révén betekintést nyerhettem.

Pár éve ismerkedtünk meg egy társaságban, és alaposan elmélyült a kapcsolatunk. Én rengeteg hasznos tanácsot kaptam tőle a vállalkozásom irányításához, mivel ő már hosszú évek óta irányítja a sajátját, cserébe én is igyekszem mindig ott segíteni neki, ahol csak tudok. Legutóbb például gondjai akadtak a polcokkal a raktárában, ugyanis kapott egy ellenőrzést, és ha adott időn belül nem cserélte volna le a régieket, akkor büntetésre számíthatott volna. Sajnos az ilyesmi előfordul: valaki bepanaszolja, kijönnek, és ha más nem, hát a Raktártechnika az, amibe belekötnek. Bajban volt a barátom, mert gyorsan és költséghatékonyan kellett megoldania a dolgot, lehetőleg úgy, hogy az új polcrendszer rendelkezzen engedélyekkel, tanúsítványokkal, garanciával, és minden egyébbel, ami a szabályos raktározáshoz szükséges. A régi polcait használtan vette, szóval nem csodálom egyébként, hogy belekötöttek…

Raktártechnika

Szóval pont nem sokkal ez után az eset után kerestem meg valami miatt, és akkor annak apropóján ezt is elpanaszolta. Együtt éreztem vele, engem is fenyegettek már hasonlóval, csak nekem a pénztárgéppel támadtak bajaim. Megígértem neki, hogy nyitott szemmel fogok járni, ha átok vagy találok valamit, azonnal szólok neki. Így is tettem, ha időm engedtem, akkor kutakodtam neki Raktártechnika után. Így akadtam a nyomára az egyik legjobb, legmegbízhatóbb magyarországi forgalmazóra, aki minőségi, mindenféle papírokkal rendelkező, csúcstechnológiás olasz polcokkal és állványokkal foglalkozik. A honlapjuk annyira meggyőzött, annyira kellemes és informatív volt, hogy rajta is ragadtam egy időre. Észre sem vettem, hogy már órák óta ezekről az állványokról, polcokról olvasok, de végül észbe kaptam. Arra gondoltam, hogy ha engem ennyire lekötött, akkor biztos, hogy profik, és rájuk lehet bízni a barátom gondját is.

El is küldtem neki ennek a cégnek a weboldalát, és megírtam, hogy szerintem ennél profibbat nemigen fog találni. Azt szűrtem le, hogy, ha Raktártechnika a téma, akkor rájuk lehet számítani. Körülbelül egy héttel később fel is hívott, hogy megköszönje: az ölébe pottyantottam a tökéletes megoldást! Álmában sem gondolta volna, hogy ennyire jó és gyors kiutat sikerül találni a helyzetből. Már le is tárgyalt mindent a raktártechnikai céggel, és megrendelt magának megfelelő mennyiségű vadonatúj salgó polcot. Az ő céljainak tökéletesen megfelelnek, ennél jobbat úgysem fog találni állítása szerint. Annyira hálás volt, hogy megígérte: hálából egyszer bőségesen megvendégel ebédre, amint túl van ezen az egész hercehurcán.