A pénz nem kérdés, ha a gyermekem tanításáról van szó

Nem tudom hányan vannak még így vele, de több szülővel találkoztam, akik ugyan meg tudnák engedni, hogy megvegyenek egy-egy fejlesztő könyvet, vagy tankönyvet a gyereküknek, hogy iskolán kívül is tudjanak vele foglalkozni, de vagy lustaságból vagy zsugoriságból nem teszik. Mert mire való az iskola, ha nem arra, hogy megtanítsa a gyereket… Mindenre. És ugyan abban egyetértünk, hogy az iskola a felelős a gyerek lexikális tudásának fejlesztésében, ha a gyermek rászorul a plusz foglalkozásra, nem szabad tőle megvonni az időnket, energiánkat, és bizony a pénzünket sem.

Persze ha egy nem túl drága, de hasznos fejlesztőre lenne szükségetek, ahogy nekünk is volt Bencével, a Szilvia logopédia oldalán ti is megtalálhatjátok a iskola előkészítő feladatlapokat, amik segíthetnek a gyereknek még az iskola megkezdése előtt. A Látogatás a tudás birodalmába egy könyvsorozat része, viszont nem feltétlenül szükséges az előző köteteket beszerezni, hiszen mindegyik könyv egy bizonyos korosztály kimondott készségeit fejleszti, mint például a beszéd vagy a finom motorika (amik majd az írásnál jelentenek nagy segítséget). A könyveket lehet egyenként is vásárolni, de, mivel általában két kötetes részekről beszélünk jobban megéri, ha csomagban vesszük őket. Ez azt jelenti, hogy egyszer-egyszer 7-8 ezer forint kiadás, ha nem csak a tudás birodalma csomagot vesszük meg, hanem a beszéd birodalmát is.

Figyelembe véve, hogy ezek a könyvek teljesen színesek, kemény borítósak és A4-es méretűek, én egy kicsit sem tartom meglepőnek, hogy ugyan csak 150 oldal körüliek, és az áruk mégis ennyi. Arról nem is beszélve, hogy ez nem csak olyan humbug összecsapott valami, tekintve, hogy a szerző egy elismert szakember, és rendesen feltérképezte már a problémákat, amikkel ezeknek a könyveknek a segítségével foglalkozni tudunk, és segíteni tudunk rajtuk. És nem csak elméletben, hanem a való életben is, hiszen sokáig tanított is gyerekeket.

Ha pedig ennél is több meggyőzésre lenne szükséged, nemcsak Magyarországon lehet rendelni a könyveit, hanem Romániában, Szlovákiában és Ausztriában is. Természetesen külföldre több a szállítási költség is, de úgy néz ki, megéri. Nem csak magánemberek rendelnek innen iskola előkészítő feladatlapokat, hanem nagyon valószínűleg iskolák és óvodák is. Hiszen a legtöbb iskolában és óvodában van fejlesztő óra, amik segítik felzárkóztatni a gyerekeket a társaikhoz.

Az otthoni foglalkozás azért jobb, szerintem (főleg ovis gyerek esetében), mert te ismered legjobban a gyerekedet, és te tudod, mennyit bír befogadni egyszerre. Az iskola előkészítő feladatlapok segítségével elég csak negyed-fél órákat foglalkozni a gyerkőccel, de azt folyamatosan. Így látható eredményeket tudunk elérni már viszonylag rövid idő alatt. Ami pedig még segíthet a motiválásban, azok a nagyon aranyos kis matricák, amik biztatják a gyermeket a próbálkozásra. Az is fontos, hogy ne várjuk el a gyermektől egyből a tökéleteset, hanem csak törekedjünk a tökéletesre. Előbb utóbb eljutunk majd odáig is.

iskola előkészítő feladatlapok

Hogyha pedig eldöntöttétek, hogy megrendelitek ezt a nagyon aranyos és hasznos iskola előkészítő feladatlapok gyűjteményét, már csak annyi van hátra, hogy hogyan jut el hozzátok? A megrendelésnél egyszerre több csomagot, könyvet is meg tudsz rendelni, ki tudsz választani, hiszen minden ott van szépen sorban. Miután kiválasztottad, hogy mit szeretnél és mekkora mennyiségben, már csak a szállítási adatokat kell megadnod, és azt, milyen formában szeretnéd megkapni a csomagot, illetve hogyan szeretnél fizetni. Az utánvét esetén, mint a legtöbb helyen, itt is szükséges egy 500 forint értékű kezelési költséget fizetni, de ha online bankkártyás, vagy banki átutalásos módon fizetsz, akkor ez természetesen elkerülhető. Ahogy azt írják is, az utánvét csak 15 ezer forintig megengedett, és 26 ezer forinttól belföldön elengedik a szállítási költséget.

Tekintve, hogy mennyi hasznos könyvük van, nem hiszem, hogy olyan nehéz lenne megugrani ezt az összeget, de a szállítási költség itthon csak 1090 forint, így az sem olyan nagy összeg. Mi Bencével nagyon megszerettük ezt a könyvcsomagot, és csak ajánlani tudom mindenkinek, akinek a gyermeke esetleg küszködik, vagy fejlesztőre szorulna.