Irány az online Bio City, nem csak amikor tele a kassza!

Nem szép dolog más zsebében turkálni, de valahogy mégis ez valamiféle magyar specialitás. Ha valamihez, akkor ahhoz aztán rögtön nagyon jól értünk, hogy másokat faggassunk arról, hogy mennyit keresnek és mennyit költenek bizonyos dolgokra, és hogy ezzel hogy is jönnek ki egészen pontosan. Hogy jön ehhez a Bio City látogatásom? Azt is elmesélem nem sokára.

A baráti társaságomban nincsenek tabuk. Együtt nőttünk fel, mindenki tud mindent a másikról. Együtt éltük meg az első munkahelyeink sikereit és kudarcait és ennek megfelelően tudunk is mindent egymásról, ami pénzügy. Persze nem piszkáljuk olyasmivel a másikat, hogy állandóan helyzetjelentsen arról, hogy éppen mennyi béremelést kapott. Csak úgy egyáltalán, képben vagyunk egymás lehetőségeit illetően, nagy vonalakban. Éppen ezért elég nehézkes téma az, mikor egy új tag érkezik ebbe a társaságba. Volt már rá példa, hogy párkapcsolat révén valaki olyan került közénk, akit a stílusa miatt nem igazán tudtunk sokáig nyitottan fogadni. Ő viszont notoriusan arról faggatott bennünket, hogy miből és hogyan élünk és hogy mire mennyit költünk.

Itt jött képbe a Bio City, ugyanis a barátaim tudják, hogy én speciális étrendet követek. Pár éve már annak, hogy úgy döntöttem, hogy vegán leszek. Nem azért, mert ez pénzügyileg annyira jó döntés lett volna, sokkal inkább azért, mert az egészségem kívánt valamiféle változást. Végül szerencsére jó ötletnek bizonyult a dolog és jelentősen könnyebb, fittebb és egészségesebb lettem. Na meg persze más dolgokat eszek, mint átlagosan az emberek. De ebből kívülről sokszor csak annyi látszik, hogy olyasmik vannak a hűtőmben és a tányéromon, ami a hétköznapi dolgokhoz szokott szemnek extrának és éppen ezért drágának tűnhet. Pedig egyáltalán nem erről van szó.

Ennek ellenére ez a bizonyos új ember nagy előszeretettel próbált volna elmélyülni abban a témában, hogy én mennyit költök erre a speciális étrendre, és hogy honnan van nekem erre ennyi pénzem, mert hogy biztos, hogy nagyon drága. Hát kedves barátom, most itt, ezen az úton is válaszolok.

A Bio City egy olyan webáruház, ahol finomabbnál finomabb alapanyagokat lehet kapni ahhoz, hogy a legkíválóbb ételek készüljenek belőle. Színes és széles választékkal rendelkeznek azok számára, akiknek fontos, hogy milyen minőségű ételeket visznek be a szervezetükbe. Nem feltétlen kell ahhoz bármilyen diétát is követni, hogy az ember akarjon innen rendelni. Egyszerűen csak elég annyi, hogy szimpatikus legyen valami és kipróbáld. Mint mondjuk a paleo ételeket, vagy épp pont a vegánokat.

Ha egy kicsit körbenéztek a biocity.hu oldalon, akkor rögtön szembe tűnhet, hogy ezekre a különleges étrendekre eleve menüpontok vannak fenntartva. Ez nem véletlen, hiszen manapság már itthon, Magyarországon is az emberek java valamiféle diétát követve él és táplálkozik. Teljesen mindegy, hogy az egy felvett, választott vegán étrend, vagy egy orvos által előírt diabéteszhez igazodó étrend. A közös az bennük, hogy nagy odafigyelést igényel a termékek összeválogatása és aztán az is, hogy mit készítünk belőle.

Nagyon szeretem a tészta ételeket, azonban nagyon oda kell figyelnem, hogy mit és mennyit eszek meg belőle. Illetve ez nagyon sokáig így volt, aztán a Bio City-n rátaláltam azokra a liszt keverékekre, amik ebből a szempontból talán kicsit meg is mentették az életemet. Ezek olyan alternatív növényekből készült lisztek, amelyeket egyáltalán nem lehet egy lapon említeni a búzaliszttel. Talán csak azzal a kivétellel, hogy ugyanolyan jól működnek mindenféle hagyományos használatra, mint például a kenyér vagy pizza sütés, és naná, hogy ugyanolyan finomak is! (Ha csak nem még finomabbak…) Na meg van itt még mindenféle más, extra dolog is, amihez külön típusú lisztet lehet rendelni. Érdemes szerintem kipróbálni többfélét, én hatalmas rajongóként egyikben sem csalódtam még.

Egy másik igen gyakori és ma már tényleg nagyon népszerű téma a növényi tejek használata. Vegánként én nagyon örülök, hogy a Bio City oldaláról ezt is be tudom szerezni, mert ezt aztán tényleg nem sok kedvem lenne magamnak cipelgetni. Így meg kiválasztom, hogy milyen mennyiségben szeretnék rendelni, és már házhoz is jön a növényi tej. De nem csak a tejet lehet ilyen módon helyettesíteni, hanem természetesen minden más egyéb tejes terméket is. Tehát például a főzéshez használt tejszín is elérhető a biocity.hu-n növényi alapanyagokból, ahogyan az ezekből készülő desszertek, édességek is.

Isteni finom vaníliás és csokis desszerteket lehet rendelni, én egyszerűen odáig meg vissza vagyok értük. És mind bio és egészséges, és pontosan vissza lehet követni, hogy mikor és hol termesztették az alapanyagait.

A tejekből pedig már annyiféle íz létezik, hogy sokszor még én is elgondolkozok rajta, hogy melyikből és mennyit is rendeljek pontosan, pedig én már viszonylag gyakorlottnak érzem, mondhatom magamat a témában. És mégis ez a helyzet, hogy olykor elbizonytalanít ez az óriási választék, mert mindig szeretek újdonságokat kipróbálni.

Jófej emberek állítják össze a Bio City kínálatát, ugyanis azokra is gondolnak, akik élnek-halnak a nasiért, de közben meg szeretnének diétásan étkezni. A már említett oldalon egy halom édesség és sósság van, ami kivétel nélkül mind-mind egészséges. Amellett persze, hogy közben meg nagyon is finom, de nem leszünk tőle kétszer akkorák, és az olyan kritikus hozzávalók is gyakran kimaradnak belőlük, mint a glutén, a tojás vagy a tej.

Rengeteg müzli közül lehet választani, szerintem aki itt nem találja meg a maga kedvencét, az igazából nem is akarja megtalálni. Csokistól a gyümölcsösökön át minden van. Ahogyan vannak persze sós finomságok is, mindenféle puffasztott rizsből és más egyéb alternatív chipsből. Jól megfűszerezve, pontosan olyan ízük van, mint egy hagyományos, boltokban kapható, nem túl egészséges krumpliból készült chipsnek. Én sokkal jobban szeretem ezeket. Szerencsémre…

Ha pedig valamilyen vitaminra volna szükségünk a mindennapokban, akkor a Bio City ebben is bőven tud a segítségünkre lenni. Nagyon széles a választékuk az étrend-kiegészítőket illetően, tehát mindegy, hogy az erős immunrendszerért, vagy a gyúráshoz kell a csepp, vagy a pirula, könnyen meg lehet találni és hozzájutni. Én nagyon örülök neki, hogy nem kell ezért külön drogériába, vagy gyógyszertárba szaladgálnom. Egész egyszerűen minden más élelmiszerrel együtt megrendelem innen és kész. Jó nagy pakkot szokott hozni ennek megfelelően a futár, de igazából ezért van kitalálva ez a rendszer.

Ha esetleg valaki kimondottan márkákat keresne, amikben már valahol korábban megbízott, vagy fogyasztott és kipróbált, azt is nagyon könnyedén elő tudja varázsolni, hogy itt miket lehet kapni. A márkák menüpont alatt ugyanis minden ott van, amire csak szükség lehet.

Úgyhogy őszintén remélem, hogy most már nem csak én leszek függője a Bio City világának, hanem esetleg benneteket is sikerül elvinnem ebbe az irányba. Higgyétek el, megéri ezt a kis plusz energiát beletenni a kutakodásba, mert a szervezet meg fogja hálálni, hogy jóval etetitek. Az pedig, hogy mennyibe kerül, szóra sem érdemes téma.