Így kalandoztam el a gamer székek világában

Diákmunkásként nyáron a közvetítő iroda mindig nagyon érdekes, de kifejezetten diákoknak való munkákat szabott ki a számomra. Voltam már kukoricát címerező, szórólap osztogató, hostess, jegykezelő, szemétszedő.

Miután elmúltam 18 éves szerencsére már kicsit humánusabb feladatokat is kaphattam, így történt egyszer, hogy egész nyáron pénztárosként dolgoztam egy helyi bevásárló központ videójáték boltjában.

Az ilyen világhoz nem sok közöm van, de szerencsére az ideérkezők általában tudták mire van szükségük, ha meg mégsem, a közvetlen kollegám szívesen segített, mert ő eléggé vágta ezeket a játékokat.

Egyik reggel, két idősebb srác már jó rég válogatott az egyik polc előtt és hangos vitát folytattak a gamer szék árakról. Olyan meglepő dolgokat mondtak róla, hogy nem akartam hinni a fülemnek, így mivel nem igazán volt nagy tömeg, ők meg igazán elvoltak, rákerestem a gamer szék árakra a neten.

A bestmarkt.hu oldalán, kezdtem el nézelődni, ahol olyan hatalmas volt a kínálat, hogy először csak pilláztam. Nem tudtam ép ésszel felfogni, hogy miért van szükség ennyi fajta és féle gurulós székre.

Kezdődött 10 000 forint környékén lévő, szék alá helyezhető szőnyegektől, amik arra szolgálnak, hogy míg valaki a székében helyezkedik és keresi, a megfelelő ülőhelyzetet ne kezdjen el ide-oda gurulgatni. Ebből is van többféle színben, méretben és Battle Royal mintában, az igazán fanatikusoknak.

A legolcsóbb gamer szék kicsivel több, mint 20 000 forint, de után rohamosan megugranak az árak, meg az a székek „tudása” is. Több, mint 240 gamer szék van a kínálatban és millió féle tulajdonság és funkció alapján lehet szűrni és szűkíteni a keresést. Szinte fél centinként lehet kiválasztani, hogy az ülés teljes szélessége mekkora legyen és öt fokonként, hogy mekkora legyen a háttámla dőlésszöge.

Ezek után kicsit jobban megvizsgáltam a gamer szék árakat, mert a két fiú olyan összegekkel dobálózott, hogy muszáj voltam a saját szememmel látni. Miután konstatáltam, hogy valóban óriási biznisz van ezekben a székekben, megnéztem melyik a legkedveltebb darab az oldal szerint.

A favorit ülőalkalmatosság egy nagyon impozáns kis trónus volt. A kedvencem pedig a beépített LED világítás volt, amit egy kis távirányítóval lehetett vezérelni.

Amikor a fiúk a pénztárhoz értek, csak kacsintottam egyet és javasoltam, hogy a legjobban a White Shark THUNDERBOLT székkel járnának. Ők pedig hirtelen szóhoz sem jutottak, honnan tudok én ilyeneket.