Egy jó pénztáros tudja, hogy melyik webshopnál talál jó árakat

Amikor pici voltam, soha sem azt képzeltem el, hogy eladó és pénztáros leszek nagykoromban. Azt hittem asztronauta vagy tűzoltó leszek. Amikor azonban lediplomáztam, a munkakeresési lehetőségek nem igazán voltak gazdagnak mondhatóak. Volt azonban egy ötletem. Régen nagyon szerettem játszani és úgy gondoltam, hogy egy olyan boltban, ahol játékokat árulnék, nagy örömmel tudnék elhelyezkedni. Nem akartam olyan dolgokat eladni, amik egyáltalán nem érdekeltek, mert tudtam, hogy akkor nem leszek boldog.

Sikerült szerencsére találni egy játékboltot, ahová felvettek. Az első napok kemények voltak, mivel 12 órában kellett dolgoznunk és meg kellett tanulnom azt is, hogy miként lehet használni a pénztárgépet. Ez egy nagy kihívás volt, viszont tudtam, hogyha egyszer megértem a működését, onnantól semmi gondom nem lesz a használatával. Így is lett és szép lassan azt vették észre a munkatársaim, hogy körülbelül minden vevővel én foglalkozok. Ha megláttam, hogy valaki a pultnál álldogál, azonnal ugrottam és lekasszáztam.

Érdekes most így pár hónap után visszagondolni erre az első időszakra. Főleg az a különleges, hogy mennyire tudtam valahol belül, hogy egy nap minden rutin lesz. Addig azonban sajnos volt pár botlásom. Egyszer például nem adtam meg egy kedvezményt az egyik vevőnek, ami aktuálisan vonatkozott az általa vásárolt termékre. Cikinek éreztem nagyon és reméltem, hogy nem lesz semmi komolyabb következménye. Szerencsére nem is volt, úgyhogy azután teljesen el is feledkeztem arról, hogy ez megtörtént. Azóta nagyon ritkán hibázok. Eszméletlen önbizalmat adott, hogy meg tudtam tanulni egy számomra idegen gépnek a használatát.

Kíváncsi vagyok, hogy ha tovább maradok itt, mondjuk egy vagy két évet, akkor milyen gyorsan tudok majd kasszázni. Láttam egyszer egy videót egy japán boltosról, aki eszméletlen sebességgel és pontossággal tudta kiszolgálni a vevőket. Ráadásul eközben a betanult szöveget is mondta. Sokszor eszembe jut az a bácsi és elképzelem magamat, hogy egy kis idő múlva én is így fogok kinézni.

Eladóként azonban természetesen nem dúskálok a pénzben, ezért is használom a DiszkontDepót. Az egyik munkatársam ajánlotta ezt a webshopot, mikor arról panaszkodtam, hogy a lenti szupermarketben minden olyan drága. Azt mondta, hogy itt körülbelül mindent meg fogok találni, amit csak el tudok képzelni. Ha pedig összehasonlítom a bolti árakkal, akkor felfedezhetem, hogy sokkal olcsóbb. Emiatt ő rengeteg pénzt meg tudott takarítani. Először nem is hittem el ezt, mivel nem volt túl sok tapasztalatom webshopokkal. Egy esélyt azonban adni akartam neki, úgyhogy mikor este hazaértem és fáradtan ledobtam magamat a székembe, rákerestem a DiszkontDepó webshop felületére.

Nem kellett sokáig keresnem, hiszen az elsők között adta ki a keresőmotor. Amikor beléptem, nem tudtam, hogy mire számítsak. Szkeptikus voltam a webshopokkal, viszont a DiszkontDepó webshop kezdőlapja teljesen eloszlatta minden kétségemet. Olyan dolgokat írtak ki ide, amitől rögtön azt éreztem, hogy nem számít, hogy nem látom a terméket, mielőtt megveszem. Ettől szoktam pedig a legjobban félni és úgy gondolom, hogy sok más ember is ezért nem használja ki az online vásárlás adta lehetőségeket.

DiszkontDepó webshop

A DiszkontDepó azonban 14 napos termék visszaküldést vállal. Tehát nem számít, ha rosszat rendeltünk. Informatikai termékekkel például ez sokszor megtörténik. Félreolvassuk a leírását és nem kompatibilis azzal, amihez rendeltük. Így azonban nem kell feleslegesen kidobnunk a pénzünket, hiszen 14 napig vissza lehet küldeni a termékeket. Persze ez nem ilyen egyszerű, úgyhogy, ha kíváncsiak vagytok a részletekre, akkor nézzétek meg ti is az oldalon. Nem nehéz megtalálni a tájékoztatóikat, hiszen annyira jól van kialakítva az oldal.

Gyors házhoz szállítást is ígértek. Ez szokott lenni a másik nagy problémája az embereknek a netes vásárlással. Vannak olyan webshopok, ahol heteket kell várni a termékeink megérkezésére. Ennyi erővel meg már tényleg elmehettünk volna boltba is. Így azonban ez sem akadályoz meg minket a boldog vásárlásban. Ráadásul a kiszállítási díj is minimális, főleg, ha valami nagyobb értékű terméket veszünk. Senki sem szeret többet fizetni a kiszállításért, mint az aktuális termékért és a DiszkontDepó webshop felületén ezzel nem is lesz gondunk.

A termékek között is nagyon egyszerű böngészni. Mikor fellépünk a kezdőlapra, egyszerűen csak lefele kell tekernünk, hogy megkapjuk az aktuális kiemelt ajánlatokat és népszerű termékeket. Ebből ötleteket is meríthetünk ahhoz, hogy mit vegyünk. Többször történt már velem, hogy csak unalomból böngésztem a DiszkontDepó felületén és rájöttem, hogy mennyi mindenre lenne szükségem, ami könnyebbé tenné az életemet. Soha nem fogjuk kidobottnak érezni a pénzüket ezekre a termékekre, mivel mind minőségiek és kifejezetten olcsóak.

A termékek képének jobb felső sarkában mindig láthatjuk, hogy aktuálisan van-e rajtuk valamilyen akció. Ha pedig van, akkor azt is láthatjuk, hogy hány százalék. Nem kell azonban matematikusnak lenni és egyenként kiszámolni az eredeti árhoz képest mennyi az akciós. A termék megnevezése alatt megtaláljuk az akciós árat, az eredetit pedig felette, áthúzva. A képek alatt még megnézhetjük azt is, hogy hány csillagos a termék. Ezek a csillagok más vásárlók véleményét jelentik az adott cikkről. Eszméletlen hasznos lehet, hogy belőjük, hogy melyik termék a legideálisabb számunkra. Többször is volt már, hogy emiatt nem vettem meg egy terméket, ami silányabb minőségűnek tűnt. Tehát szinte biztos, hogy nem fogunk csalódni a rendelésünkben.

Van még pár érdekes funkció a DiszkontDepó webshop felületén. Amikor először belépünk, egy felugró ablak fog fogadni minket. Ebben tájékoztatnak arról, hogy van egy hírlevelük, amire ha feliratkozunk, akkor általános, 5% kedvezményt kaphatunk a termékekre. A részletekről az emailben tájékoztatnak, nekünk csak annyi dolgunk van, hogy megadjuk az elérhetőségünket. Ezzel igazából nyerünk mindketten. A webshop amiatt, mert mindig emlékeztetni tudnak minket az új ajánlatokról, mi pedig tájékozódni tudunk arról, hogy éppen milyen akciók vannak. Nekem nagyon szimpatikus ez a hozzáállás és azt érzem tőle, hogy fair módon szeretnének kereskedni. Nem találkoztam még olyan webshoppal, aki kompenzációt is ad amiatt, hogy feliratkoztam a hírlevelére. Általában csak egyszerűen arra kérnek, hogy iratkozzunk fel rá, mert miért ne.

Végül pedig ki szeretnék térni röviden a vásárlás folyamatára. Hiszen lehet bármilyen jó is a DiszkontDepó webshop, ha a vásárlás túlságosan komplikált, akkor nem ér semmit a többi erőfeszítés. Gondolhatjátok, hogy erről szó sincsen. Egyszerűen a kosárba pakoljuk azokat a dolgokat, amiket éppen venni szeretnénk. Ezt a kosarat bármikor meg tudjuk tekinteni, a válogatás végén pedig ellenőrizni tudjuk, hogy minden pontosan megvan-e. Ha ezzel is készen vagyunk, akkor már csak meg kell adnunk a szállítási adatainkat. Miután kiválasztottuk a fizetési módunkat, már nincs is semmi dolgunk. Ilyen egyszerűen is működhet a vásárlás, ha az ember talál egy jó webshopot.