Gázcseretelep még egy pénztárosnak is jól jön

Sokan vagyunk sokfélék, és mindannyiunknak lehetnek különböző problémái. Bármennyire is igyekszünk azonban, vannak olyan dolgok, amiket egyszerűen nem tudunk egyedül megoldani. Főleg akkor, ha nincs tapasztalatunk az adott gond kezelésében. De pont ezért szociális lények az emberek, ezért vannak barátaink, családunk. Ha mindannyian magányos farkasként tengetnénk napjainkat, sokkal nehezebben jutnánk egyről a kettőre. Valószínűleg a fejlődésben sem jutottunk volna el idáig; ha mindenki csak a maga bajával foglalkozna, talán még mindig kihegyezett bottal vadásznánk szarvasra. De a közösség, a közös problémavállalás előbbre juttatott minket, és ez a mai napig változatlan. Például egy kedves barátomnak fogalma sem volt, hogy hol található a közelében olyan gázcseretelep, ahonnan házhoz is szállítanak, ráadásul rövid időn belül. De szerencsére, legfőképpen az ő szerencséjére vagyok olyan kitartó és talpraesett, hogy ebben is a segítségére tudtam lenni.

Ez az emlegetett barátom néha érdekes tud lenni, bár a legtöbb döntését igyekszik valamilyen racionális magyarázattal alátámasztani. Például egyszer kitalálta, hogy szerinte a vezetékes gáz használhatatlan, és egyik napról a másikra lecsatlakozott a vezetékről. Onnantól kezdve a tűzhelyet is palackos gázról üzemeltette, mert szerinte annak sokkal jobb a fűtőértéke. Eddig minden rendben is lenne, hiszen senkit sem lehet arra kötelezni, hogy vezetékes gázt használjon, csakhogy azzal az aprósággal nem számolt, hogy a gázpalack egy idő után kifogy. Ilyenkor a legegyszerűbb, ha tart az ember otthon cserepalackot, és a kifogyott helyett egyszerűen csak átkapcsol a másikra. Egy másik, szintén jó módszer, ha van a közelben gázcseretelep, ahová el lehet vinni a kiürült palackokat, és ahonnan újat lehet elhozni. Csakhogy az én pénztáros barátom nem gondolkodott ennyire előre, arra pedig főként nem készült fel, hogy a telepen, ahonnan az első néhány gázpalackját hozta, szabadság is előfordulhat.

Egyszer, mikor már az összes palackja kifogyott, viszont főznie kellett volna, hiába hívta a telepet, nem vette fel senki. Mikor odament, kiderült, hogy szabadság miatt zárva volt, tehát nem véletlen, hogy a kutya se válaszolt a hívására. Nagy bajban volt, hiszen azt nem mondhatta a családnak, hogy bocsi, most egy hétig hideget eszünk mert nincs gáz. Kétségbeesetten hívott fel, mert tudta, hogy rám mindig lehet számítani, ha az interneten kell utánanézni ennek-annak. Komolyan vettem a problémáját, hiszen tudom, mennyire kelletetlen, amikor valami miatt nincsen gáz, és nem tudunk főzni. Felcsaptam a laptopomat, és gőzerővel nekiálltam gázcseretelepet keresni, ahonnan hamar házhoz is szállítanak a fővárostól északra eső régióban. Nem is kellett nagyon sokáig kutakodnom, ugyanis hamar ráakadtam egy váci illetőségű gázpalackos cégre, akik sürgősségi kiszállításban, akár 2-4 órán belül is házhoz mennek, és pont ebben a régióban. Mindemellett kedvezményes árakkal dolgoznak, szóval minden olyan tulajdonságuk megvan, amire a pénztáros barátomnak szüksége lehet. E-mailben el is küldtem neki gyorsan ennek a cégnek a weboldalát, hogy ő is utána tudjon magának nézni.

Még aznap visszahívott, és hálásan megköszönte a gyors segítségemet, ugyanis szinte pillanatok alatt el tudta intézni magának a gázpalack cserét. Házhoz is szállították neki, és még alacsonyabb áron is, mint ahová addig járt palackért. Így nem elég, hogy mostantól kezdve nem kell majd órákat rászánnia arra, hogy kicserélje a palackjait, és még cipekednie sem kell, de még pénzügyileg is jobban jár. Ezek után legalább akkora, ha nem még nagyobb lelkesedéssel fogok keresgélni, ha valamelyik barátomnak szüksége lesz valamire.