A pelenkázás keményebb a diákmunkánál

Nem tudom, emlékeztek-e, az egyik első posztban a diákmunkáról írtam és arról, hogy ez mekkora kizsákmányolás volt és a gimis órák mellett, amelyek egészen délutáng tartottak, mekkora extra energiabefektetés volt óránkénti pár száz forintért.

Na, közben szülő lettem és ez sokkal nagyobb szívás! 🙂

Viccelek csak, a baba gyönyörű meg minden, de az éjszakák a poklot idézik… Az utóbbi egy évben mindössze 4 olyan alkalom volt, hogy én vagy a párom végig tudtuk aludni az éjszakát. Amikor a kis hercegnő megengedte nekünk… Huhhh, ne tudd meg!

Egy babával rengeteg teendő van. Igyekszik az ember ingereknek kitenni, játszani vele, a természettel megismertetni, sétáltatni, vinni ide-oda, közben persze a szülőnek van saját élete is, akár felnőtt élvezeteket is: ha csak egy pohár borról, egy futásról, egy mozizásról, egy barátokkal eltöltött estéről van is szó: felnőtt, de ártatlan szórakozásokról.

Aki fiatal szülő, tudja, hogy minden segítség óriási. Például az, ha nem kell lebattyogni vagy elvezetni a legközelebbi drogériáig, hanem valaki házhoz szállítja a dolgokat. Mi is a gyerek születésével szoktunk rá erre. Nem is tudom, mikor voltunk legutóbb nagybevásárláson. Inkább kihozatjuk.

Az egyik ilyen házhozszállító opció, amikor babadolgokról van szó, a Lord Shop. Itt végtelen mennyiségben lehet pelenkát rendelni (egy fajtából egy kattintással akár 360 darabos!), szinte nagyker mennyiségben és olcsón ajánlják a saját márkás cuccaikat, mint a Sleepy bugyipelenkák (lord.shop.hu/bugyipelenka). Érdekes módon a párom a hagyományosat preferálja, míg szerintem a bugyipelenka a jobb megoldás. Anyukám is egyetért velem, ő csak ilyet vesz. Persze mindennek megvan az előnye és a hátránya. A bugyipelenkát könnyű feladni azokra, akik nem akarnak lefeküdni a hátukra és visítanak, sikítanak, míg a hagyományosat könnyebb levenni. Bár, ahogy most belegondolok, a bugyipelenkát is el lehet tépni oldalt. De a nyugodt babákra a hagyományos pelus könnyebb lehet, mert a nadrágjukat, harisnyájukat nem kell levenni egy pelus cseréhez.

Nekem az a szerencsém, hogy egy olyan faluban lakom, amelyre megy a Lord Shop túrajárat és szoktak lenni ingyenes kiszállítási akciók, most októberben például már 8000 Ft-os vásárlást ingyenesen kihoznak. Hozzánk keddenként szoktak kijönni, úgyhogy én vasárnap mindig nekiállok megvenni azokat a dolgokat, amelyek a következő két hétre kellenek. Van, hogy a szomszédok is rendelnek, ilyenkor együtt várjuk az autót, és elbeszélgetünk egy kicsit a gyerekekről: jó érzés, erősíti a közösségbe tartozást…

De ha valaki nem olyan helyen lakik, ahova megy a Lord Shop túrajárat, akkor sem kell elkeseredni, hiszen a GLS-szel van szerződésük, akik az egész országot lefedik. Itt, ha nem érjük el a 20.000 Ft-os vásárlást, akkor 750 Ft a kiszállítási díj. Nem nagy dolog, de ha megspórolja az ember, ebből kijöhet 10-15 pelus is, ami elég egy pár napra!

De nem kell leragadnunk a babadolgoknál. Ez a fő profil, de a Lord Shop is hallgat az idők szavára, szájmaszkokat is rendelhetünk, a 150-es csomag most akciósan 7500 Ft-ba kerül, de van egy csomó minden más is: borotvák, pengék, kozmetikumok mind férfiaknak, mind nőknek, higiéniai cikkek, rag- és sebtapaszok, felnőtt egészségügyi termékek, de érdemes körülnézni, még a szúnyogriasztásban is segíthetnek.

Amikor először vásároltam, nem regisztráltam, de a második alkalommal már igen. Ez azért jó, mert így 1%-os árcsökkenés érhető el (és minden más kedvezmény megmarad, a kuponok is!), a pontgyűjtő akcióval. Elköltött 100 forintonként kapunk egy pontot, automatikusan (ez meg is jelenik a végösszeg felett) és legközelebb, amikor legalább hatezer forint értékben töltjük meg a kosarunkat, felhasználhatjuk az előző pontokat, 1 pont egyenlő 1 Ft értékben. Érdemes folyamatosan felhasználni őket, mert a végösszeg maximum fele váltható ki pontokkal.

lord.shop.hu/bugyipelenka