Nem mindegy, hol költöm el a pénzem

Nem igazán tudom eldönteni, hogy ez a neveltetésemből vagy a személyiségemből fakad, de eléggé tudatos vagyok az anyagiakban. Szeretem tudni, hogy a pénzemet mire költöm, megéri-e elköltenem adott dologra. Amit veszek az jó minőségű-e, emiatt évekig tudom használni, így hosszú távon megéri a ráköltött pénzt vagy éppen az ellentéte. Mindig is ilyen voltam, és már gyerekként is figyeltem ezekre. Gondosan gyűjtöttem a pénzemet. A félretett összegből mindig csak azt vettem meg, amire tényleg régóta vágytam vagy szükségem volt. Ez felnőttként sincs másképp. Igaz, hogy most már többet tudok félretenni és többet is teszek félre, mint gyerekként, de az elvek nem változtak. Ilyen tudatos döntés előzi meg azt is, ha valamilyen szolgáltatást igénybe veszek. Keresem az olcsóbb lehetőségeket, de nem minden áron. Nem baj, ha valami picit drágàbb, ha cserébe megfelelő kiszolgálásában részesülök és a megfelelő minőséget kapom.

A döntéseimet rendszerint alapos kutatómunka előzi meg. Ez most sem volt másképp.

Legutóbb például az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. oldalát néztem meg, hogy megállapítsam, jó ötlet lenne-e náluk szervizeltetni az autómat. Korábban volt már egy bevált helyem, de sajnos az utolsó két alkalommal már nem voltam megelégedve a munkájukkal, pedig előtte évekig jártam oda. Emiatt mihamarabb szerettem volna találni egy új szervizt, szerelőt. Szerencsére az ismerősök között akadt olyan, aki ismeri a céget, és jó véleménnyel volt róluk, ezért az érdeklődésem egyre jobban megnőtt az irányukba.

Végül az internetet hívtam segítségül és így jutottam el az Autószerviz, futóműbeállítás, olajcsere, autóklíma szerviz – Méta Autószerviz Kft. honlapjára, ahol elég részletesen megismerkedhettem velük előzetesen. Megtudtam, hogy Budapest 19. kerületében találom meg őket, ami jó, mert egész közel vannak hozzám. Ez máris jó pont volt, de még nem lettem meggyőzve. Azonban, ahogy egyre többet nézegettem az oldalukat, egyre szimpatikusabbá váltak. Például igazán tetszett, hogy náluk is előtérbe került az online ügyintézés. Ez a mai világban már szinte alap nálam. Nem szeretek sorban állni, így nekem az a legkényelmesebb, legegyszerűbb, ha számítógépről – de telefonról még jobb – intézhetem a legtöbb dolgomat. Ilyenkor kevésbé vagyok időhöz és helyhez kötve, szóval ez nálam egy fontos szempont. Emiatt, az online időpontfogaló rendszerüknek kifejezetten örültem. A regisztráció úgy zajlik, mint a legtöbb netes felületen. Annyi különbséggel, hogy itt most megadhatjuk az autónk vagy autóink adatait is. Szerencsére ezeket az adatokat elég az első alkalommal beírni, utána a rendszer megjegyzi, szóval még gyorsabb lesz az ügyintézés. Ugyanakkor bármikor lehet ezeket módosítani, törölni is.

Széles kínálat, részletes árlista

A másik szimpatikus dolog az volt a https://www.metaautoszerviz.hu/ weboldalon, hogy sokféle szolgáltatást tudnak nyújtani, illetve fenn vannak az áraik is. Ez azért volt számomra fontos, mert ahogy már emlíettem elég fontosak a pénzügyek. Próbálok minél tudatosabban és nem feleslegesen költekezni, viszont ha valami megéri, akkor arra nem sajnálom a pénzt. Persze jelen esetben azt, hogy megéri-e, majd csak utólag tudom meg. Ellenben azért ott vannak az ismerősök, akiktől a tippet kaptam. Bízom abban, hogy csak akkor ajánlanak valamit, ha arról őszintén azt gondolják, hogy jó.

Végül minden információt összegyűjtve, mind a weboldalról, mind az ismerősöktől, amellett döntöttem, hogy egy próbát megér ez a szerviz. Remélhetőleg nem csak én, hanem az autóm is elégedett lesz majd a munkájukkal.