Ne add kóklereknek a pénzed!

A pénz – bármennyire is szeretjük az ellenkezőjét hangoztatni – bizony fontos része az életünknek. Pénzért dolgozunk, majd pénzért tudunk különböző tárgyakat, szolgáltatásokat vásárolni. Pénz szükséges ahhoz, hogy legyen mit ennünk; ahhoz, hogy legyen hol laknunk; ahhoz, hogy tudjunk szórakozni és ahhoz is, hogy az elromlott eszközeinket meg tudjuk javíttatni. Utóbbi nem a legkellemesebb módja a pénz elköltésének, de bizony nem igazán megkerülhető. Persze úgy igen, ha nem javíttatunk, hanem újat veszünk, de az sokkal drágább lesz, és a pénztárcánkat is jobban megterheli. Arról nem is beszélve, hogy amennyiben a háztartásunkban romlik el valami, akkor sokszor mindenképpen kénytelenek vagyunk szakembert hívni, és megjavíttatni. Ha nem tudunk egy összegben több pénzt kiadni a kezünkből egy ilyen helyzetben, akkor segíteni tudnak a biztosítók is. Hogy egy példát említsek: bárkivel előfordulhat, hogy egy pillanatban – amikor erre senki nem számít – egyszer csak elreped egy cső a falban. Ilyenkor nincs mit tenni: keresni kell egy vízszerelőt.

SOS vízszerelés Budapesten és Pest megyében – jut eszünkbe kétségbeesetten, és már kezdünk is kutakodni a nagyobbnál nagyobbakat ígérő cégek között. A keresgélés közben könnyen ráakadhatunk a vízszerelés.net szolgáltatásaira.  A kék színű weboldalon minden szolgáltatásukról bővebb leírást találhatunk. Vállalnak vízszerelést (vízvezetés szerelés; WC szerelés; kádfelújítás; csaptelep, mosdó, bojler szerelés és csere), csatornázást (csatornaépítés, lefolyó szennyvízhálózat szerelés), csőtörés javítást (nyomóvezetéket érintő csőtörés, szennyvízvezetéket érintő csőtörés), duguláselhárítást, csatornakamerázást (kamerás csővizsgálat, műszeres csőtörés bemérés) és fűtésszerelést.

A csőtörés egy rémisztő helyzet, mely bármikor, bárkivel megtörténhet, a legváratlanabb helyzetekben. Egy csőtörés – még az is, amely elsőre jelentéktelennek tűnik – komoly anyagi károkat tud okozni, valamint képes ellehetetleníteni a mindennapi életet egy lakásban, vagy legalábbis egy szobában. Ha a legapróbb jelét is tapasztalja valaki annak, hogy egy vízvezeték szivárog, akkor rögtön érdemes szakemberhez, például az SOS vízszerelést Budapesten és Pest megyében vállaló vízszerelés.net munkatársaihoz. De mégis mi okozhat csőtörést?

Okozhatják elöregedett, átrozsdásodott csőfalak, a kemény víz miatt kialakuló vízkő, a fagypont alatti hőmérséklet, a rossz csőméretezés, a rosszul felszerelt toldások, illesztések, esetleg a nem megfelelő víznyomás, vagy fizikai behatás, sérülés. Elsőre talán azt gondolhatjuk, hogy csak a nagy csőtörés okoz komoly gondokat, ám ez nem igaz. Egy cső elrepedése is lehet problémák forrása. Eláztathatja, elmállaszthatja a falakat, sőt: akár alá is moshatják azokat. Ezen kívül salétromosodás, penészesedés kezdődhet, nagy mennyiségű távozó víz esetén pedig a berendezés és az elektromos hálózat is károsodhat. A csőtörésre felhívhatja a figyelmét a csökkenő, esetleg folyamatosan alacsony víznyomás; a sötétebb, nedves foltok megjelenése a falakon; a burkolat mögül szivárgó víz; az elárasztott vízakna; és a folyamatosan pörgő vízóra.   A vízszerelés.net munkatársai 0-24-ben hívhatóak az oldalukon elérhető telefonszámon, de akár a weboldalon található üzenetküldő boxban visszahívás is kérhető. A bejelentést követően a munkatársaik – Budapesten és Pest megyében – akár 1-2 órán belül kiérkeznek a helyszínre, és megkezdik a hiba elhárítását. Mint írják, már az első telefonbeszélgetés során fel tudják mérni, hogy a hiba elhárításához milyen alkatrészekre, szerszámokra és szakemberekre lehet szükség. Természetesen ilyenkor nem kell pontosan tudnia a hiba okát, elég néhány egyszerű kérdésre válaszolni, és ők meg tudják állapítani, hogy mivel állhatnak szemben.