A klíma árak is emelkednek, de Keleten jócskán megugrott a kereslet is

A klímák utáni kereslet növekedése és a klíma árak emelkedése meglátszik a szektor teljesítményén is. 2018 és 2019 között Nyugat-Európában 12%-kal, míg Kelet-Európában 25%-kal bővült a klímapiac. Ezek a számok tehát magukban foglalják a készülékek darabszámának bővülését és a magasabb árszínvonalat egyaránt. A szektor pénzügyi elemzése során megállapítható, hogy a nyugati régióban inkább az áremelkedés játszott fontosabb szerepet. Ugyanakkor Keleten a növekedésben egyforma jelentőséggel bírt a klíma árak megugrása és az eladott darabszámok bővülése is.

Magyarországon a klimaglobal.eu az egyik legjelentősebb piaci szereplő. Ez a cég már több mint 15 éve képviseli a szakma krémjét. Termékválasztéka ugyanis olyan készülékekből áll össze, melyek a hosszú idő alatt már bebizonyították megbízhatóságukat. Ezek közül segítenek az ügyfeleknek pontosan azt a berendezést kiválasztani, mely az adott ingatlanhoz és a személyes igényekhez tökéletesen illeszkedik. Persze a klíma árak is nagyban befolyásolják a végső döntést. Ebben a klimaglobal.eu klíma üzletágának munkatársai is mélyre ható szaktudásukkal közreműködnek az ügyfél érdekében.

Mindezt a helyszíni felmérés során rögzítik, melyet országszerte el tudnak végezni. Komárom-Esztergom és Győr-Moson-Sopron megyében saját csapattal dolgozik a vállalat. Ugyanakkor az ország összes többi területén is rendelkeznek kiterjedt szakértői kapcsolatokkal, akik közül a helyszínhez legközelebbit tudják mindig ajánlani. Ez a rendszer különösen gazdaságossá teszi a klímarendszerek kiépítését. Így válnak a klíma árak egyre inkább mindenki számára kifizethető beruházássá a család kényelme érdekében a nyári forróság idején.