A pénz beszél mindenhol

Annyira tetszenek az olyan életutak, melyek során valaki teljesen félre tudja tenni a pénzt és ellátja magát vagy cserealapon szerzi be a szükséges dolgait. De számomra ez csak utópia, mert egy nagyvárosban élve, modern felnőttként sajnos nincsen lehetőségem arra, hogy függetlenítsem magam a pénztől. A pénz mindenhol ott van az életünkben, adjuk, kapjuk, elveszik tőlünk, elköltjük, megnyerjük… A pénzügyi szakemberekre pedig nagy a kereslet, az egyetemek pénzügyi szakjaira mindig sokszoros túljelentkezés van, alig lehet bekerülni. Egyszóval pénz nélkül nincs is élet, egyszerűen nem tudjuk kikerülni.

Cégalapítás sincs pénz nélkül

Ez a helyzet akkor is, ha cégalapításban gondolkozunk. Alapvetően megalapítani egy céget nem kis felelősség vagy hirtelen fellángolás, amit egy heves pillanatában megtesz az ember. Alaposan meg kell fontolni, hogy tényleg érdemes-e belevágni egy saját vállalkozásba, hogy hosszútávon ki fogunk-e tartani a mostani elképzeléseink mellett és hogy meg lehet-e élni a cégből. Az emberek többsége nehezen szánja rá magát egy ilyen lépésre, ami teljesen érthető szerintem, mert jelentős kockázat rejlik benne. Ami pedig az anyagiakat illeti, bármilyen cég, például kft alapítása törzstőke nélkül nem lehetséges; vagyis be kell fizetnünk egy előre meghatározott összeget a cégalapításkor, amiből később gazdálkodik a cég és az ügyvezető.

Mennyi az annyi pontosan

Ez az összeg minimum három millió forint kell legyen, ami már egy szép összeg ahhoz, hogy még alaposabban megfontoljuk az egész cégalapítást. Persze az üzleti életben és a pénzügyi szektorban ez nem számít vagyonnak, sőt, inkább aprópénz, de sokan nem tudnának csak úgy kitenni három millió forintot az asztalra. Ha a cég jól működik, a befektetett munka, idő és pénz megtérül és ennek a sokszorosát termeli meg a működő vállalkozásunk, de el is lehet bukni ezt az összeget, ha hosszútávon nem tudjuk sikerre vinni a céget. Mint minden az életben, ez is kockázatos dolog, ahol rizikót kell vállalni, hogy nyerhessen az ember.